Fejléc szöveg

Mikrobiológiával
Földünk és állataink
egészségéért és
tisztaságáért

emBIO kijuttatás

emBIO baktériumtrágya kijuttatása

Minél több megfelelően összeválogatott baktériumfajt tartalmaz egy baktériumtrágya annál összetettebb módon képes helyreállítani a talaj eredeti baktériumflóráját. Pár dologra azonban szükséges odafigyelnünk a megfelelő hatás elérése érdekében.


Fontos észben tartanunk, hogy az emBIO-val élő sejteket juttatunk be a talajba, ami odafigyelést igényel a gazdálkodók részéről. A termék minőségét, hatékonyságát csak abban az esetben tudjuk megőrizni, ha ezt az élő anyagot megfelelő módon szállítjuk, tároljuk, illetve juttatjuk ki a talajba. 

Szállítás
Szállításnál a megfelelő minőségű, sérülésmentes, lezárt csomagolás mellett fontos odafigyelni a hőmérsékletre: az emBIO-t ne tegyük ki se túl alacsony (0 C fok alatti), se magas (30 C fok feletti) hőmérsékleti hatásnak.
Bár az emBIO fajgazdagságából adódóan UV fénnyel szembeni jó ellenálló képességgel rendelkezik, valamint hosszú ideig megőrzi biológiai aktivitását 5-25 C0 közötti tárolási hőmérsékleten, tárolásnál kerüljük a szélsőséges hőmérsékleteket és a közvetlen napfényt.

Talajfelmérés

Az emBIO kijuttatása során az alábbiakra kell odafigyelnünk:

  • Ha a talaj pH-ja túl alacsony (pH 5 alatt) a kijuttatás előtt végezzük el a szükséges talajjavítást (pl. meszezést),
  • Csak megfelelő hőmérsékletű talajra juttassuk ki, ne alkalmazzuk 0 C alatt se 30 C fölött,
  • Figyeljünk a megfelelő talajnedvességre. Ha ásónyom mélységben a talaj teljesen száraz a kijuttatást alapos beöntözés előzze meg,
  • A felhasználás előtt az emBIO-t hígítsuk a szükséges mennyiségű vízzel és alaposan keverjük el,
  • Erős napsütésben a kijuttatást egyből kövesse a talajba történő bedolgozás, célszerű a reggeli, vagy az esti órákra terveznünk a munkálatokat.

    Ha más szerekkel együtt szeretnénk alkalmazni, figyeljünk arra, hogy az emBIO csak kontakt fungicidekkel juttatható ki, kén vagy réztartalmú növényvédő szerekkel ne alkalmazzuk együtt azok baktericid hatása miatt
    A fenti tanácsokat betartva biztosan nem marad el a várt emBIO hatás.

EM-TECHNOLOGY HUNGARY Kft.
www.emtech.hu | www.facebook.com/emtech.hu