Fejléc szöveg

Mikrobiológiával
Földünk és állataink
egészségéért és
tisztaságáért

Környezetvédelem

emBIO a környezetvédelemben

Az emBIO felhasználási területei szinte végtelenek, mindenhol kedvező hatást képes kifejteni, mert a fermentáló életfolyamatokat támogatja. Alkalmazzák az állattenyésztésben az istállók szagtalanítására, és a szerves trágya kezelésére, a növénytermesztésben a talaj javítására, a növények kondicionálására. A környezetvédelemben felhasználható nagy árvizek utáni fertőző állapotok megszüntetésére, hulladékkezelésre, természetes vizek állapotának helyreállítására, és olajos hulladékok ártalmatlanítására.   Az Effektív Mikroorganizmusok olyan problémák megoldására is hatékony megoldást kínálnak, mint a szennyvíztisztítás és az élővizek lágyiszap-mentesítése. E módszer alkalmazásának eredményeként tiszta, szagtalan és antioxidánsokban gazdag vizet nyerhetünk.

Az effektív mikroorganizmusok kedvező hatásai négy alapelven nyugszanak:

1. kiszorítás: a kedvezőtlen vagy kórokozó hatású mikroorganizmus kiszorítása a fermentálandó közegből,

2. dominancia: az oltott mikroflóra működésének “áthangolásával” rothadás helyett erjedés megy végbe,

3. bioaktív anyagok termelése: antioxidánsok, vitaminok termelése, amely segíti a hasznos szervezetek működését,

4. asztalközösség (commensalismus): a fiziológiai csoportok együttműködése a táplálékforrások átalakításában.

 

Ennek a készítménynek az alkalmazásával tehát a szerves anyag lebomlása nem rothadással megy végbe, hanem erjedéssel, aminek következménye, hogy nem termelődnek kellemetlen szagok és egyéb mérgező anyagok, a végtermékek alacsonyabb energiaszintű vegyületek lesznek. Az EM nélkül rothadási folyamatok mennek végbe az ott élő természetes lebontó mikróbák miatt. Ennek a bomlásnak a végterméke például kénhidrogén és metán is lehet. Az EM által kialakított puffer hatás csökkenti a környezet kémhatását, ezáltal csökkentik a lúgosodást, megszüntetik a kórokozó gomba- és baktériumfajok életfeltételeit, végső soron kiszorítják azokat. Ez nem kémiai vegyszer, hanem természetes anyag, hiszen kizárólag a természetben előforduló élőlények együttese.

Dr. Hegyi Árpád