Fejléc szöveg

Mikrobiológiával
Földünk és állataink
egészségéért és
tisztaságáért

emBIO

embio logo 200x200

Az emBIO-ban található baktériumflóra a káros mikroorganizmusok szaporodását gátolja, és aktiválja a talajéletet. Szántóföldi növénytermesztésben hatékonyan segíti a tarlómaradványok lebontását. Vizes élőhelyeken kerti- és halastavakban sikerrel alkalmazható az eutrofizáció kezelésére, és az eliszaposodás megakadályozására, ill. kezelésére.
Trágya- és hígtrágyakezelésben hatékony eszköz a kellemetlen szagok megszüntetésére, illetve kiskertekben komposztáláskor a szervesanyagok gyorsabb lebontásának elősegítésére.  
Az emBIO  aktivált mikrobiológiai készítmény olyan környezetet alakít ki, amelyben a mikroorganizmusok tevékenysége által az erjedéssel történő lebontás kerül előtérbe, és a rothasztó folyamatok visszaszorulnak.
A növények életfolyamatainak és az optimális környezet kialakításának támogatásával javuló termelési színvonal érhető el. A betegségek és kártevők elterjedése visszaszorítható, ezáltal jobb minőségű, egészséges termények állíthatók elő.  Az emBIO aktivált mikrobiológiai készítmény jótékony hatása már az első évben észlelhető, de évről évre fokozódik. Ezzel párhuzamosan a felhasznált emBIO mennyiség csökkenthető. Az emBIO-ban úgy válogatták össze a fotoszintetizáló és tejsavbaktériumok, élesztő-, sugár- és moszatgombák asztalközösségét, hogy azok egymás anyagcseréjét segítve, a természetben velük együtt élő növények, és a talajban élő hasznos szervezetek fejlődését segítsék.