Komposztálás

A komposztálás

A kert tulajdonosoknak sok gondot okoz az ősszel lehulló nagy mennyiségű falevél. A lehullott falevelek elégetése pedig nemcsak tilos ma már, de azon túl, hogy szennyezi a levegőt, az elégetett falevelek nem kerülnek vissza közvetlenül a természetes tápanyag körforgásba, és ezáltal igen sok hasznos tápanyagtól fosztjuk meg kertünk növényeit, melyet később kénytelenek leszünk drága pénzen vett szerves trágyával és egyéb talajjavító anyagokkal vagy rosszabb esetben műtrágyával pótolni annak érdekében, hogy kertünk növényei szépek maradjanak.

emBIO - Őstermelő Magazin

Örömmel tudatjuk kedves követőinkkel, hogy szakértő tanácsadónk Rozsnyói Gergely szakmai cikke megjelent az Őstermelő Gazdálkodók Lapja XXI. évfolyam 2017/4. augusztus-szeptember nyomtatott kiadványában, a Növénytermesztés rovat 27. oldalán. Gergő részletesen ismerteti, az emBIO márkanév alatt futó termékünk széleskörű felhasználhatóságát a növénytermesztésben.

Cikk letöltése pdf formátumban
Őstermelő magazin tartalomjegyzék

emBIO - gazdálkodás egyszerűen

A Nyitott Szemmel magazin IX. évfolyam 44. szám 2017/2. 46-47. oldalán jelent meg cikkünk a Zöldsarok rovatban, emBIO - gazdálkodás egyszerűen címmel. 
Sáhó Pista bácsi, régi emóció 7.84 fogyasztónk és emBIO felhasználónk a saját tapasztalatait osztja meg a biogazdálkodás alapjaival kapcsolatban. A cikkben részletezi az emBIO természetes permetezőszerként és háztartásban való felhasználását, illetve az emBIO herbs állatoknak adagolható gyógynövényes táplálékkiegészítő alkalmazási lehetőségeit is.
Köszönjük Pista bácsi, hogy megosztotta velünk és az olvasókkal a véleményét és a tapasztalatait! 
Cikkünk letöltése PDF formátumban
Nyitott Szemmel Magazin

Fagykárok enyhítése emBIOval

Az elmúlt hónapok szokásosnál hidegebb időjárása gondokat okozhatott a fagyérzékenyebb növénykultúrák esetében. Az előzetes hírek alapján ez részben a szőlő-, gyümölcs- és az erős fagyokra meglehetősen érzékeny szamóca ültetvények növényállományát érinthette károsan. A szántóföldi növénytermesztésben -amennyiben megbízható, jó minőségű vetőmag került a földbe, és a vetési technológia is megfelelő volt- a fagy jó eséllyel nem károsította számottevően a növénykultúrákat.

További részletek >>
Szamócát érintő fagykár >>

Palántázás

Kezdődhet a palántázás

A palántanevelés időszakába lépve szeretnénk Önnek hasznos tippeket nyújtani, hogy mire kell figyelni a magvetéskor, hogyan segíthet az emBIO mikrobiológiai készítmény a palántaneveléskor fellépő betegségekkel szemben, valamint hogyan és mikor érdemes kiültetni a palántákat. A palántanevelés célja, hogy a viszonylag hosszú tenyészidejű növények fejlődését felgyorsítsuk. Ha palántanevelés nélkül szeretnénk paprikát, paradicsomot, dinnyét, karfiolt, fejes- és kelkáposztát, illetve számos egynyári növényt nevelni, akkor csak jóval később élvezhetnénk munkánk gyümölcsét.

További részletek >>

1. oldal / 3