emBIO - gazdálkodás egyszerűen

A Nyitott Szemmel magazin IX. évfolyam 44. szám 2017/2. 46-47. oldalán jelent meg cikkünk a Zöldsarok rovatban, emBIO - gazdálkodás egyszerűen címmel. 
Sáhó Pista bácsi, régi emóció 7.84 fogyasztónk és emBIO felhasználónk a saját tapasztalatait osztja meg a biogazdálkodás alapjaival kapcsolatban. A cikkben részletezi az emBIO természetes permetezőszerként és háztartásban való felhasználását, illetve az emBIO herbs állatoknak adagolható gyógynövényes táplálékkiegészítő alkalmazási lehetőségeit is.
Köszönjük Pista bácsi, hogy megosztotta velünk és az olvasókkal a véleményét és a tapasztalatait! 
Cikkünk letöltése PDF formátumban
Nyitott Szemmel Magazin

Fagykárok enyhítése emBIOval

Az elmúlt hónapok szokásosnál hidegebb időjárása gondokat okozhatott a fagyérzékenyebb növénykultúrák esetében. Az előzetes hírek alapján ez részben a szőlő-, gyümölcs- és az erős fagyokra meglehetősen érzékeny szamóca ültetvények növényállományát érinthette károsan. A szántóföldi növénytermesztésben -amennyiben megbízható, jó minőségű vetőmag került a földbe, és a vetési technológia is megfelelő volt- a fagy jó eséllyel nem károsította számottevően a növénykultúrákat.

További részletek >>
Szamócát érintő fagykár >>

Palántázás

Kezdődhet a palántázás

A palántanevelés időszakába lépve szeretnénk Önnek hasznos tippeket nyújtani, hogy mire kell figyelni a magvetéskor, hogyan segíthet az emBIO mikrobiológiai készítmény a palántaneveléskor fellépő betegségekkel szemben, valamint hogyan és mikor érdemes kiültetni a palántákat. A palántanevelés célja, hogy a viszonylag hosszú tenyészidejű növények fejlődését felgyorsítsuk. Ha palántanevelés nélkül szeretnénk paprikát, paradicsomot, dinnyét, karfiolt, fejes- és kelkáposztát, illetve számos egynyári növényt nevelni, akkor csak jóval később élvezhetnénk munkánk gyümölcsét.

További részletek >>

2017 új év - régi szokások

Az új év kezdetével elérkeztünk az év leghidegebb hónapjához, amihez a jelenlegi időjárás is igazodni látszik. Bár a nappalok a leghosszabb éjszaka óta már folyamatosan hosszabbodnak, azonban ezt még alig érezzük, hiszen így még mindig igen rövidek a nappalok és korán sötétedik. Ez közérzetünkre is kihat, akárcsak a gyümölcsökben és zöldségekben a nyárihoz képest jóval szegényebb étrend. Vitaminszükségletünket a szezonális déli gyümölcsök fogyasztásával pótolhatjuk és ilyenkor különösen jó szolgálatot tehet immunrendszerünk támogatásában és egészségünk megőrzésében az egészséges táplálék kiegészítők fogyasztása is. 

További részletek >>

Táplálék-kiegészítő házikedvencek részére

Táplálék-kiegészítő gyógynövénykivonatokkal házikedvencek részére

Tájékoztatjuk minden kedves vásárlónkat, hogy a házi kedvencek számára az eddigi két különálló termék helyett egy, közös terméket fejlesztettünk. Táplálékkiegészítő kutyák részére és Táplálékkiegészítő macskák részére termékeinket ezentúl így találják meg:  Táplálékkiegészítő kutyák és macskák részére 250ml

További részletek >>

2016. október

Elköltöztünk!

2016. november 2-tól új irodába költöztünk!


Új címünk: HELTAI BANK CENTER, 2. emelet
1039 Budapest, Heltai Jenő tér 15.


2016. szeptemberi hírlevél

A komposztálásról bővebben

A kert tulajdonosoknak sok gondot okoz az ősszel lehulló nagy mennyiségű falevél. A lehullott falevelek elégetése pedig nemcsak tilos ma már, de azon túl, hogy szennyezi a levegőt, az elégetett falevelek nem kerülnek vissza közvetlenül a természetes tápanyag körforgásba, és ezáltal igen sok hasznos tápanyagtól fosztjuk meg kertünk növényeit, melyet később kénytelenek leszünk drága pénzen vett szerves trágyával és egyéb talajjavító anyagokkal vagy rosszabb esetben műtrágyával pótolni annak érdekében, hogy kertünk növényei szépek maradjanak.

2016. augusztusi hírlevél

Az aratási munkálatok befejezése után igen nagy mennyiségű szármaradvány marad vissza a mezőgazdasági területeken, melyek kedvező körülményeket biztosíthatnak a kórokozóknak is! A tarlóégetések betiltásával a megoldás a növénymaradványok talajba forgatása lehet, de ez sem nyújt teljes védelmet a káros baktériumok és gombák ellen.

Az elmúlt hetek igen változékony, csapadékban gazdag időjárása pedig éppenséggel kedvez a tarlómaradványokon megtelepedő és a talajba forgatva, ott áttelelő, kórokozó gombafajok felszaporodásának is.

2016. júliusi hírlevél

Az aratási munkálatok befejezése után igen nagy mennyiségű szervesanyag marad vissza a mezőgazdasági területeken szármaradványok formájában, melynek hasznosítása ma még nem teljesen megoldott.

búzakalász

A tarlóégetések betiltásával - ami ökológia szempontból nagyon is ésszerű döntés – a megoldás a növénymaradványok talajba forgatása, amit sajnos évtizedeken keresztül nem végeztek el a szántóföldeken. Mindez azért van így, mert bár a tarlóégetés egyszerű, ám mégis nagy károkat okozó folyamat, amely nem csak a levegőt szennyezi jelentősen, de elpusztítja a talajban és talajfelszínen lévő élőlényeket, a talajfelszín közelében lévő mikrobákat is, ráadásul 2011 óta tilos! Mindezek mellett igen nagy mennyiségű a természetes körforgásba visszajuttatható és hasznosítható, szervesanyag veszteséget okozott, hiszen a legtöbb szervesanyag a szántóföldeken megtermelt növényállomány szármaradványaiból kerül természetes úton a talajba.

2016. májusi hírlevél

 EM BIO, természetes biológiai alternatíva a fagykárok enyhítésében

Több kukoricatermő területről érkezett tavasszal olyan visszajelzés, hogy a korán vetett egy- vagy kétleveles állapotú kukorica felső levelei elfagytak. Amennyiben megbízható, jó minőségű nagy stressztűrő-képességű vetőmag került a földbe, és a vetési technológia is megfelelő volt, úgy a fagy jó eséllyel nem károsította a tenyészőcsúcsot, így a növény képes a továbbfejlődésre. Ellenkező esetben viszont ezeket a területeket újra kell vetni, ami nagy többletköltséggel jár a gazdák számára.

1. oldal / 2