Tókezelés

Védekezés a túlzott algásodás ellen

Védekezés a túlzott algásodás ellen a nyári meleg hónapokban

A túlszaporodott alga megfékezésére a kémiai (réztartalmú-, és növényvédő szerek, valamint egyes mészformák) szereken felül más megoldás is létezik, amelyet cellulóztrágyázásnak nevezünk.

További részletek >>

Omszk tó vízminőség javítása, Interjú

Omszk-tó

Interjú Páncsity Ferenccel a Budakalászi Hírmondó márciusi számában

A vállalkozó-szakember cége egy különleges technológia segítségével a város számára térítésmentesen vállalta az Omszk-tó 15,5 hektár területű medrének iszapmentesítését. Sok jó, kis helyen is elfér, sőt ez a sok jó emberi szemmel nem is látható... Pedig a szervezetünkben és a környezetünkben élő láthatatlan mikroorganizmusok egy része képes tökéletes rendet teremteni bennünk és körülöttünk, illetve az ember és a külvilág kapcsolatában.

További részletek >>
Cikk oldal megtekintése PDF formátumban

A halak napja - március 20.

A kezdeményezők (Földművelésügyi Minisztérium horgászati és halgazdálkodási főosztálya, a MOHoSZ, a Magyar Akvakultúra és Halászati Szakmaközi Szervezet, valamint az Akvaristák Magyarországi Egyesülete) elsődleges szándéka a halak további népszerűsítése, mert ez az állatcsoport nem mindig kapja meg azt a figyelmet, amelyet megérdemelne. Választásuk azért esett március 20-ra, mert ez a csillagászati tél utolsó napja. Egy olyan időszak veszi tehát kezdetét, amelynek sikeressége meghatározó vizeink halállománya szempontjából.

További részletek>>