Fejléc szöveg

Mikrobiológiával
Földünk és állataink
egészségéért és
tisztaságáért

emBIO Herbs az Állattenyésztésben

Az emBIO Herbs alkalmazásának előnyei az Állattenyésztésben és takarmánykezelésben

Az állattenyésztés és a takarmánykezelés területén partnerünk -az osztrák illetőségű Multikraft vállalat- több mint 30 éves tapasztalattal rendelkezik.

Az EM technológia használata, vagyis az Effektív Mikroorganizmusokkal való munkálatok a 90-es évek végétől kezdődtek meg.

Az emBIO Herbs-ben megtalálható jótékony hatású mikroorganizmusok alkalmazhatóak az állatok takarmányozásában, ápolásban és az istállókezeléseknél egyaránt. Az emBIO Herbs segít a kedvező mikroflóra kialakításában és a káros -patogén- kórokozó mikrobák kiszorításában, mind az ólakban, istállóban és az állatok testén is. Mindezeken túl a kellemetlen szagok megszüntetésével a legyek számát is lényegesen csökkenti az állatok körül.

Az emBIO Herbs a haszonállatok emésztését és takarmányértékesítését elősegítő mikroorganizmusokat és 10 féle gyógynövénykivonatot tartalmazó, fermentált takarmány kiegészítő.

A tápcsatornába jutva a mikroorganizmusok ottelszaporodnak, így kevesebb életteret biztosítanak a kórokozó baktériumoknak és gombáknak.

A felvett takarmány emésztése hatékonyabb lesz, ezáltal több tápanyag hasznosul és kevesebb káros bomlástermék és ammónia képződik, ami jelentősen javítja az ólak, istállók levegőjének minőségét.

Mindezek hatására csökken az állatoknál a légúti irritáció illetve a fertőzések és megbetegedések száma is.

A készítmény alkalmazásának hatására a benne található mikrobák által termelt hasznos anyagok jótékony hatásának következtében a mikroelemek és vitaminok hasznosulása is hatékonyabb. Használata mellett csökkenthető, idővel el is hagyható az egyes gyógyszereres kezelések illetve premixek alkalmazása.

Vizsgálatok szerint csupán az ivóvízben alkalmazott emBIO Herbs 35-45 %-kal csökkenti az istállóban mérhető ammónia koncentrációt.

Az emBIO Herbs-el erjesztett takarmány etetése 54 %-kal, míg a két kezelés együttesen akár 70 %-kal csökkenti az istállókban és ólakban mérhető ammónia szintet.

Az emBIO Herbs márka nevű aktivált mikrobiológiai készítmény az EM-nek (effektív mikroorganizmusok) megfelelő, EM Technology Hungary Kft által bejegyzett, magyarországi védjeggyel rendelkező termék.

A termék használható mind a hagyományos, mind az ökológiai gazdálkodásban. (II-3107/5/2007 sz. Gyártási és forgalmazási engedély, K-581/09 sz. Biokontroll igazolás)

Az emBIO Herbs élelmezés-egészségügyi szempontból tiszta anyag, patogén és genetikailag módosított szervezeteket nem tartalmaz.